• min afsked

    ASKESPREDNING

ASKESPREDNING

En smuk afsked med jeres kære

Asken af jeres kære kan spredes på vand. Det kan være på åbent hav eller ved større fjorde. Hos Min Afsked hjælper vi jer med at få udfyldt de dokumenter, der skal til for askespredning samt arrangere spredningen, hvis I ikke selv har mulighed for dette.

Spredningen af aske over åbent hav kan ske, hvis afdøde skriftligt har angivet et ønske om dette. Hvis afdøde ikke har efterladt et skriftligt ønske om askespredning over åbent hav, kan der søges dispensation til askespredning, hvis der ikke herskes tvivl om, at det var afdødes ønske blandt de pårørende.

Info og regler om askespredning

Information og regler 
  • Skriftligt ønske fra afdøde om askespredning
  • Ønsket om askespredning kan afvises, hvis ikke dette var afdødes ønske.
  • Skal foregå på åbent hav, større fjorde og bugte
  • Urnen må ikke sænkes ned i vandet
  • Seancen skal foregå på en måde der ikke vækker opsigt. Er der behov for spørgsmål eller flere oplysninger om regler og lovgivning omkring askespredning i Danmark, så kontakt Min Afsked, Nordjylland. Vi er her for at give dit omsorg og oplysninger om, hvordan jeres kære får den mest ordentlige og smukke afsked som muligt.
Ønsket om askespredning i åbent hav

Der kan være mange grunde til ønsket om askespredning i åbent hav. Det kan være afdøde var
tidligere sejler, sømand eller havde anden relation til havet og derfor ønsker at få spredt sin aske ude på havet. Uanset årsagen er Min Afsked her for at give jeres kære en god afsked, og vi hjælper tilmed også med alt det praktiske, der følger med ønsket om askespredning.

Vi tilbyder i høj grad omsorg og empati til pårørende og hjælper med at skrive tale, valg af sange med mere,
der passer til bisættelsen på havet. Skal ceremonien afholdes på havet, er dette også noget, som vi hjælper jer med. Som pårørende kan det være meget arbejde at tage sig af alt det praktiske, der følger med en askespredning på åbent hav. Derfor er Min Afsked her for at hjælpe med at mindske disse problemer, så afdøde kan få den opmærksomhed og omsorg, som vedkommende fortjener.

Min Afsked hjælper med askespredning på åbent hav
Min Afsked opererer i Nordjylland og tager kærlig hånd om pårørende. Derudover  sørger vi for alt det praktiske, der hører sig med en askespredning på havet. Denne vil naturligvis passe til jeres behov, så I får en god afsked med jeres kære.

Muligheder

MIN SIDSTE VILJE

Vi efterlader vores pårørende i sorg, når vi går bort.

Det er en svær situation at være i for dem, og det er ikke rart at skulle tage afgørende beslutninger på dine vegne. Alle de praktiske ting kan hurtigt være uoverskuelige. Derfor anbefaler jeg, at man udfylder Min Sidste Vilje. Så vores nærmeste kan fokusere på sorgen og ikke det praktiske. Vi skal tage stilling til mange ting. Vi – eller vores pårørende – skal ikke blot tage stilling til spørgsmål om begravelse eller bisættelse samt detaljer for ceremonien. Min erfaring er, at jo mere man har bestemt og valgt på forhånd, jo mere hjælper vi vores pårørende i den svære situation. Min Sidste Vilje er en hjælp til de pårørende.

Kontakt

Else Mikkelsen bedemandElse Louise Mikkelsen

+45 26 44 02 41

Else@minafsked.dk

Butik Aalborg | Vesterbro 49 | 9000 Aalborg

Butik Nørresundby | Skrågade 4, st. | 9400 Nørresundby

 

 

Kontakt

Michaela Samuelsen bedemandMichaela Samuelsen

+45 30 26 44 37

michaela@minafsked.dk

Butik Brønderslev | Algade 58 | 9700 Brønderslev

Butik Støvring | Lærkevej 18 | 9530 Støvring