Døden er ikke noget, vi snakker om | Lyt til vores podcast

Bedemandens arbejde

Døden er ikke noget, vi snakker om…

Podcast-serien med titlen ”Live fra rustvognen” er startet af indehaveren af Min afsked, Else Mikkelsen, som har set det som én af sin fornemmeste opgaver at gøre døden mindre tabulagt. Podcasten bliver dog hverken sorgfuld, svær eller tung. Derimod oplever de fleste podcasten som en levende beretning om de valg, vi tager i livet – og især i sorgen og døden. 

Som bedemænd arbejder vi med døden hver dag – men selve døden og døde mennesker fylder faktisk mindre end du lige ville tro. Det meste af bedemandens arbejdstid går nemlig med at sørge for, at de pårørende får den oplevelse, der støtter op om deres sorg, og som lægger vægt på at ære den kære, de lige har mistet. Podcasten giver mulighed for at italesætte nogle af de emner, der fylder meget hos pårørende, døende og dem som står tæt på.

Hvem kan du møde i vores podcast?

I vores podcast inviterer vi meget gerne gæster ind til at dele deres tanker, oplevelser og historie. Vi har f.eks. optaget podcasts hos Skyggebørn i Aalborg samt i en børnehave i Nørresundby. Vi haft besøg af Britta som fortæller om at arbejde på Hospice samt Louise som har mistet sin mor til kræft. Herudover deler vores bedemænd deres egne erfaringer og refleksioner i forhold til at møde døden i deres arbejde hver dag.

Vi håber, at du vil lytte med eller måske selv være gæst, hvis du har noget på hjertet, du gerne vil dele – du finder vores podcast ved at klikke her.