Borgerlige Ceremonier I Lad Min Afsked hjælpe med ceremonien

Borgerlig ceremoni

Borgerlig ceremoni der passer til jeres behov

En tryg afsked

Min afsked støtter jer hele vejen gennem jeres forløb

En borgerlig ceremoni kan være en god mulighed, når afdøde ikke er medlem af folkekirken. Her kan der afholdes en ceremoni efter eget ønske og uden kirke og præst. Vi hjælper gerne med alt forberedelse og eksekvering af den borgerlige begravelse eller bisættelse. Sammen kan vi finde ud af, hvor den borgerlige ceremoni skal afholdes, hvilke sange der vælges og sammensætningen af en eventuel tale.

Borgerlige ceremonier kan afholdes i haven, på stranden, i et forsamlingshus, i hjemmet, eller hvor I end ønsker at afholde ceremonien for bedst af afspejle afdøde. Det vigtigste for os er, at jeres ønsker bliver opfyldt, og at jeres kære får en tryg og mindeværdig afsked.

Hvad sker der efter ceremonien?

Der er flere muligheder, når man skal vælge, hvad der skal ske med afdøde.

Vi gør alt for at hjælpe

En god og tryg afsked

Der er flere muligheder, når man skal vælge, hvad der skal ske med afdøde. Traditionelt set er dette et gravsted på en kirkegård. Ved en borgerlig ceremoni er der også andre muligheder. Det kan være afdøde selv havde ønsker til, hvad der skulle ske. Dette kunne eventuelt være at få spredt sin aske ud over havet eller en bisættelse i en pårørendes have. Hvad end ønsket er, vil vi gøre alt for at hjælpe med at få dette ønske opfyldt, så vi kan give jer og jeres afdøde en god afsked.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

Min afsked sørger for, at det bliver den bedste borgerlige ceremoni, der passer til jeres behov og som giver jer en god afsked med jeres kære. Kontakt os for at høre mere om borgerlige ceremonier.

Ring +45 73 70 66 20  Vi hjælper med den borgerlige ceremoni

  Når ens nærmeste går bort, må man som pårørende tage stilling til, hvor og hvordan den sidste afsked skal afholdes. Dette kan planlægges på flere forskellige måder alt afhængig af, hvad I som pårørende ønsker for det sidste farvel, samt om afdøde var medlem af folkekirken eller ej. Havde afdøde selv ønsker til, hvordan en afskedsceremoni skulle forestå, imødekommer vi naturligvis også dette.

  Hvad er en borgerlig begravelse?

  En borgerlig begravelse er en afskedsceremoni, der hverken finder sted i en kirke eller har en præst tilknyttet som ceremonileder. Den borgerlige begravelse er som udgangspunkt tiltænkt den form for ceremoni, hvor afdøde ikke var medlem af folkekirken. Det ses dog også, at medlemmer af folkekirken alligevel frabeder sig en begravelse i kirken som en del af deres sidste vilje. Til en borgerlig ceremoni er det i høj grad de pårørende, der tager beslutningen om, hvilke elementer der skal indgå i mindehøjtideligheden. Uden de kirkelige rammer eller en præst til at agere ceremonileder, vil det være Jer som pårørende, der bestemmer hvilke sange der skal synges, hvorledes talerne skal afholdes og hvilke andre elementer såsom musik eller billeder skal indgå i ceremonien. Hos min afsked ved vi, hvor svært det nogle gange kan være for de pårørende at skulle tage beslutningen om, hvordan en borgerlig begravelse skal foregå, idet man som pårørende i høj grad selv sætter rammerne for en sådan ceremoni. Hos min afsked står vi dog altid til rådighed og kan hjælpe med at planlægge en smuk og mindeværdig afsked, der afspejler jeres ønsker. Som pårørende er I derfor mere end velkomne til at komme med egne foreslag og ønsker til en borgerlig ceremoni, således at vi sammen kan sætte rammerne for det sidste farvel.

  Hvordan foregår en borgerlig ceremoni?

  Når det kommer til en borgerlig begravelse eller borgerlig bisættelse, er der ikke nogle faste regler for, hvor en sådan ceremoni skal afholdes. Dette er enten op til de pårørende eller hvis afdøde selv havde ønsker for, hvor den sidste afsked skulle holdes. Mange gange vælger pårørende at afholde en borgerlig bisættelse eller begravelse i et kapel. Et kapel er et rum, der vil blive stillet til rådighed på plejehjem, hospitaler, kirkegårde eller krematorier. Mange vælger at afholde ceremonien i et kapel, idet det fungerer som et ikke ikke-religiøst rum, hvor der er plads til alle trosretninger, såvel som hvis man ønsker, at ceremonien ikke skal være af religiøs betydning. Hvordan de borgerlige ceremonier kommer til at foregå, ligger de pårørende frit for. I stedet for en præst kan man vælge at udnævne en ceremonileder til at holde en tale for den afdøde og de pårørende. Man kan naturligvis også vælge at uddele dette ansvar, således at der er flere, der får lov til at tale, fremsige digte eller synge sange. Ønsker man at få en præst eller anden religiøs person til at varetage rollen som ceremonileder, vil dette også være en mulighed for de borgerlige ceremonier. Dette kan være særligt relevant, såfremt man er af en særlig trosretning, der kræver særlige skikke og ritualer.

  Hos min afsked vil vi naturligvis stå til rådighed for at hjælpe Jer som pårørende til at planlægge denne dag. En borgerlig bisættelse eller begravelse behøver nemlig ikke altid afholdes i et kapel, men kan også afholdes i en have, ved stranden eller et andet sted, som enten er særligt for Jer som pårørende eller som et sidst ønske af afdøde. Hos min afsked er det af højeste prioritet, at vores kunders ønsker på bedste vis bliver imødekommet, og vi vil altid gøre vores bedste for at hjælpe planlægningen godt på vej med vores erfaringer og rådgivning.

  Hvad sker der efter en borgerlig ceremoni?

  Efter borgerlige ceremonier kan de pårørende vælge, hvad der videre skal ske. Ved begravelser vil man efter ceremonien samles omkring gravstedet som et sidste farvel. Ønskes der en borgerlig bisættelse vil de pårørende kunne vælge, hvor urnen skal begraves henne, eller om asken ønskes spredt ud over åbent hav. Hvis ikke afdøde selv udtrykte særlige ønsker for et sidste farvel, kan det i nogle tilfælde være en uoverskuelig tid for pårørende at tage sådanne beslutninger. Hos min afsked ønsker vi at kunne tale åbent og ærligt om døden, og derfor kan I som pårørende altid vide Jer sikre på, at I hos os kan få vendt ideer og tanker, uanset hvad det måtte være. Med vores flerårige erfaring står vi klar til at rådgive Jer i planlægningen af et sidste farvel.