Begravelse I Lad Min Afsked hjælpe med en smuk begravelse

Begravelse

Begravelse med nærvær og omsorg

En tryg og værdig afsked

Vi støtter jer hele vejen gennem forløbet

Ved en begravelse afholdes højtideligheden først i en kirke eller i et kapel. Dernæst bæres kisten ud til graven, hvor den sænkes i jorden. Vi vil være behjælpelig hele vejen, så I får den smukkeste afsked med jeres kære.

Ved begravelsen får pårørende mulighed for at sige det sidste farvel. Det er her, at venner, familie og bekendte mødes for at mindes den afdøde. Er afdøde ikke medlem af folkekirken, vil der være mulighed for at afholde en borgerlig begravelse.

Vi tilbyder

Hos min afsked vil vi gerne hjælpe jer som pårørende på bedst mulig vis.

Hvad hjælper bedemanden med?

Vi hjælper med alt praktiske, så I føler jer i trygge hænder gennem forløbet.

Vi tilbyder

Alt hvad vi tilbyder, kan tilpasses efter jeres ønsker og behov

Som bedemand hjælper vi dig med alt det praktiske, så I kan få præcis den begravelse, som I ønsker for jeres kære. Alt hvad vi tilbyder, kan tilpasses efter jeres ønsker, hvis der eksempelvis er noget, som I ønsker at drøfte eller håndtere selv. Min afsked værner meget om omsorg, og tilbyder at følge jer hele vejen igennem jeres forløb.

Vi klarer alt fra anmeldelse af dødsfald til rustvognskørsel. Vi deltager også altid i højtideligheden, så vi sikrer, at det forløber efter jeres og afdødes ønsker.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

Min afsked sørger for, at det bliver den bedst mulige begravelse, der passer til jeres behov. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med en tryg og værdig afsked.

Ring +45 73 70 66 20  Få en smuk begravelse hos min afsked

  Som afskedsceremoni er en begravelse både en traditionel og smuk måde at sige det sidste farvel på. Til en sådan mindehøjtidelighed er der mange ritualer forbundet såsom salmer til begravelse og mindetaler. Hos min afsked ønsker vi at hjælpe Jer som pårørende hele vejen igennem den proces, der ligger forud for selve begravelsen. Her kan der være mange praktiske ting at tage stilling til, i en tid hvor det vigtigste er nærværet med de nærmeste. Hos min afsked er vi bekendte med, at det for de pårørende i nogle tilfælde kan virke uoverskueligt at skulle tage stilling til de praktiske detaljer vedrørende en begravelse. Vi står derfor altid til rådighed for at hjælpe med de praktiske opgaver, således at I som pårørende kan få tid til det der er vigtigst for Jer, såvel som for at det sidste farvel bliver helt som ønsket.

  Hvad forstås der ved en begravelse?

  En begravelse er i Danmark en af de mest traditionelle former for afskedsceremonier. Det er dog helt naturligt, at man kan have en undren over, hvad der forstås ved en sådan ceremoni, Det kan enten være fordi, det i folkemunde ofte bliver sidestillet med en bisættelse, men for at vide, hvad der er det rigtige at vælge for Jer som pårørende, er det vigtigt at kende til de særlige omstændigheder, der knytter sig til en begravelse.

  Et af de vigtigste elementer, der adskiller en begravelse fra andre former for afskedsceremonier, er den sidste del af ceremonien, hvor afdødes kiste nedsænkes i jorden og dækkes herefter til med blomster. Denne form for ceremoni kan både afholdes som en kirkelig begravelse men også som borgerlig begravelse i et kapel. Har afdøde givet udtryk for et ønske om en traditionel begravelse, vil vi hos min afsked hjælpe Jer som pårørende hele vejen igennem forløbet med de praktiske opgaver, hvad end det drejer sig om valg af salmer til begravelse eller bestilling af blomsterkrans.

  Hvordan foregår en begravelse?

  Hvis man aldrig har siddet som pårørende til en begravelse, er det helt naturligt at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan en sådan afskedsceremoni foregår. I udgangspunktet er der ikke en helt særlig struktur, der gælder for alle begravelser. Det kommer an på flere forskellige ting, hvoraf en af disse er, om det er en kirkelig ceremoni eller borgerlig ceremoni. Til en kirkelig afskedsceremoni vil præsten fungere som en ceremonileder og dermed afholde prædiken for den afdøde og de pårørende. I denne forbindelse vil prædiken typisk blive efterfulgt af salmer til begravelse, taler fra pårørende, musik eller andet. Til en borgerlig begravelse vil der ikke være en præst til stede men i stedet en udvalgt ceremonileder. Dette kan for eksempel være en af de pårørende eller anden religiøs leder. Til borgerlige begravelser vil strukturen være op til de pårørende. Her kan der eksempelvis indgå salmer til begravelse, taler, fremvisning af betydningsfulde minder og billeder eller religiøse ritualer.

  Efter endt ceremoni enten i kirke, kapel eller andet udvalgt sted, vil afdødes kiste blive ført ned i jorden på en gravplads. Til en kirkelig begravelse vil præsten i denne forbindelse lægge jord på kisten og fremsige en bøn. De pårørende vil stå omkring kisten, og der er her mulighed for at lægge blomster på graven. Til en borgerlig begravelse vil der, som nævnt, være friere rammer, og det er i høj grad op til de pårørende, hvordan denne del af afskedsceremonien skal forløbe. Hos min afsked kan vi vejlede de pårørende til, hvordan en begravelse kan forløbe, samt hvilke praktiske detaljer vi kan hjælpe Jer med at planlægge.

  Vi kan hjælpe med de praktiske opgaver

  Hos os i min afsked ønsker vi at hjælpe de pårørende der, hvor der er mest brug for det. Planlægningen af en begravelse efter ens nærmeste er gået bort kan for mange vise sig at være en udfordring i en tid, hvor man kun ønsker at være sammen med sine nærmeste. Vores mål er at lade de pårørende få den nødvendige tid sammen med hinanden, hvor vi står for de praktiske opgaver. Som pårørende er I mere end velkomne til at kontakte os for at høre mere om, hvilke opgaver vi påtager os, såfremt I har særlige ønsker for en afskedsceremoni. Vi er en gruppe af bedemænd, der hver dag gør vores ypperste for at imødekomme alle ønsker, der måtte være for et sidste farvel.

  Ønsker I som pårørende selv at kunne udvælge, hvilke opgaver I vil have os til løse, er dette naturligvis også en mulighed. Vi oplever ofte, at pårørende selv har et meget klart billede af, hvad de godt kunne tænke sig for et sidste farvel, mens andre har brug for vejledning til de sidste detaljer. Vi kan hjælpe med alt fra salmer til begravelse, til hvorledes man tidsmæssigt planlægger dagen. Har I som pårørende spørgsmål vedrørende praktiske detaljer, der ikke drejer sig om begravelsen men om tiden efter et dødsfald, kan vi også her være behjælpelige. Her kan vi hjælpe med at holde overblikket over, hvilke ting der skal tages af og forberedes inden begravelsen.