Om os - Læs om bedemandsforretningen Min Afsked her

Vi tør tale, når andre tier

Vores historie

Min Afsked er for de sørgende. For dem, hvor andre ikke ved, hvad de skal sige. Dem, som bliver undgået, fordi sorgen er deres ufrivillige ledsager i alle rum.

Ring +45 73 70 66 20

Grundlagt i 2017

Min Afsked er for de sørgende. For dem, hvor andre ikke ved, hvad de skal sige. Dem, som bliver undgået, fordi sorgen er deres ufrivillige ledsager i alle rum.


Hos Min Afsked behandler vi sorg. Og det kan vi, fordi vi selv har sørget.


I 2013 begravede vores stifter, Else, sin søn. En opgave ingen mor burde være nødt til at løfte. Og vores direktør, Joakim, blev bedt om at bære sin brors kiste.


De fleste af os har værktøjer til at navigere i vores liv, men meget få af os har værktøjer til at navigere i, når nogen tæt på os mister deres – og vi mister noget af vores liv.


Og den eneste måde at bekæmpe det på, er gennem mod. Mod til at turde sørge.


Vi tør fortælle en sørgende, at det gør ondt, men at man lærer at leve med det. Fordi vi selv lever med smerten.


Vi tør snakke med pigen, der har mistet sine forældre i en bilulykke. Eller forældrene, der har mistet deres pige.


Hos os findes ingen samtale for svær. Når tragedien indtræffer og andre helst vil tie, taler vi.


Men mindst lige så vigtigt: Vi tør tie stille, når du har brug for det. Vi tør give plads under en samtale. Og have modet og tålmodigheden til ikke at forklare dig om din sorg.


Fordi vi forstår sorg. Fordi vi har forpligtet os på at behandle den. Og fordi vi hver dag lærer at leve med vores egen, respekterer vi den. Vi ved, at alt fra den dybeste til den forventede sorg kræver den rigtige indsats – ikke den samme hver gang.


Vi lytter til den. Mærker efter, når den opstår. Men lægger den også væk, når det er nødvendigt.


Du vil gerne undgå nogensinde at have brug for os. Men når du har, skal du vide, at vi kun findes for din skyld. Vi findes for dig, der føler dig alene med sorgen. Og dig, der sørger med andre.


Vi findes for at fortælle dig:


Vi lader ikke som om, vi kender din sorg. Det er kun din. Men vi forstår sorg. Og vi kan hjælpe dig med din – hele vejen.


left right

Startskuddet til Min afsked

Min søn, Kristian.

quote

” Min søn, Kristian, var et festfyrværkeri af en ung mand. Til hans begravelse var kirken så fyldt, at der ikke var nok siddepladser. Jeg lænede mig over til mine sønner og sagde, at det var så typisk Kristian. Selv til hans begravelse, insisterede han på at slå rekorder.

Vi endte med at få en flot højtidelighed, men det var ikke den pågældende bedemands fortjeneste. I 2013 blev vi mødt med kynisme, overfladiskhed og en total mangel på forståelse for, hvad min familie havde brug for.
Det blev det startskuddet til Min Afsked, også selvom jeg ikke vidste det i 2013.

I 2017 var der stadig mange ting, jeg ikke vidste. Jeg vidste slet ikke, hvad de næste år ville bringe – udover én ting. Det stod krystalklart for mig, selv dengang: Ingen skulle gå fra en højtidelighed lavet af os og have samme oplevelse, som jeg havde.

Vi gør tingene langsomt her. Grundigt. Ordentligt. Nærværende. Og den idé sikrer vi os alle medarbejdere er med på – den snak tager vi allerede til jobsamtalen.
Hvis du bare vil have begravelsen overstået, forstår vi og hjælper gerne. Hvis du gerne vil gøre noget ekstraordinært (kun vores fælles fantasi sætter grænser), hjælper vi også gerne.

Tak for din tillid til os. Vi tager den alvorligt, det lover jeg.

- Stifter af Min afsked, Else Mikkelsen