En smuk bisættelse
Vi vil hjælpe og støtte jer i den svære tid
Ved bisættelse holdes højtideligheden først i en kirke, kapel eller andetsteds. Dernæst bæres kisten ud til rustvognen, og kisten køres til krematoriet. Når urnen er klar, kan den sættes i jorden ved en lille højtidelighed. Ønskes det, at afdøde skal bisættes ved de ukendtes grav, er der også mulighed for dette.
Min afsked vil hjælpe og støtte jer i den svære tid. Derudover vil vi også sørge for, at afskeden bliver smuk, og at den foregår efter jeres ønsker, så det bliver en så god oplevelse som muligt for jer. Er man ikke medlem af folkekirken, og er der derfor tale om en borgerlig ceremoni, er der mulighed for at vælge andet end kirke og kapel.
Fra start til slut
Vi tilbyder at følge jer hele vejen gennem jeres forløb - med nærvær og omsorg.
Det sørger bedemanden for
Vi vil være behjælpelig med alt det praktiske, så I kan få nøjagtigt den bisættelse, I ønsker for jeres kære.
Vi tilbyder
I trygge hænder gennem hele forløbet
Hos min afsked vægter vi at tilpasse os efter jeres ønsker og behov. Skulle I have nogle helt specifikke ønsker, eller der er noget, som I selv ønsker at håndtere ved bisættelsen, finder vi ud af dette i fællesskab. Hos min afsked værnes der meget om omsorg og empati, og vi tilbyder at følge jer hele vejen igennem jeres forløb.
Det er vigtigt for os, at hele processen fra start til slut foregår på en måde, så I er tilfredse, og så I ikke står overfor uventede komplikationer i den svære tid. Vi klarer alt fra anmeldelse af dødsfald til rustvognskørsel. Vi deltager altid i ceremonien, så vi sikrer, at det foregår præcis på den måde, I og afdøde ønsker.
Kontakt os
Du er altid velkommen til at kontakte os
Min afsked hjælper med at få en smuk og værdig bisættelse. Vi sørger for at alt det praktiske, der hører sig til en bisættelse. Vi vil hjælpe og støtte jer i den svære tid og imødekomme jeres ønsker på bedst mulig måde. Kontakt os for at høre mere om bisættelse.
Ring +45 73 70 66 20Vi lover dig og dine nærmeste en smuk bisættelse
Som afskedsceremoni er bisættelsen en smuk måde at få sagt det sidste farvel på. I Danmark er der mange, der ønsker bisættelsen som den sidste afsked, da denne form for ceremoni giver mulighed for enten at nedsænke urnen på en udvalgt gravplads eller sprede den ud på åbent hav som den endelige afslutning på afskeden. Bisættelser er blandt de mest almindelige former for afskedsceremonier i Danmark og kan både foregå som kirkelig bisættelse såvel som en borgerlig bisættelse.
Hvad er en bisættelse?
I vores daglige arbejde møder vi ofte undren over, hvad en bisættelse indebærer, fordi det i folkemunde ofte bliver kaldt en begravelse. Der er dog et par grundlæggende forskelle mellem en begravelse og en bisættelse, og det er vigtigt for os, at I som pårørende kan vide Jer sikre på disse forskelle for dermed at blive afklarede med, hvilken form for afskedsceremoni der er den rigtige for Jer. En bisættelse er en afskedsceremoni, der ligesom en traditionel begravelse kan finde sted i en kirke, et kapel eller i hjemmet alt afhængig af, om man ønsker en kirkelig eller borgerlig bisættelse. Efter endt ceremoni vil en rustvogn holde klar til at køre kisten til nærmeste krematorium, og efterfølgende vil de pårørende have mulighed for at vælge, om urnen skal i jorden eller spredes på åbent hav. Hos MinAfsked er det af højeste prioritet for vores bedemænd at vejlede Jer som pårørende, hvis der skulle være spørgsmål til denne form for ceremoni, samt hvis I har helt særlige ønsker for den sidste afsked. Dette kunne eksempelvis være valg af salmer til bisættelse, mulighed for taler eller musikstykker fra de pårørende eller noget helt andet.
Hvordan foregår en bisættelse?
Har man ikke en klar en ide om, hvorledes denne type afskedsceremoni foregår, vil vi hos Min afsked være der for Jer som pårørende hele vejen igennem. Tit og ofte kan det være rart for de pårørende løbende at snakke sammen med os om, hvordan bisættelsen kommer til at forløbe fra start til slut, for at undgå eventuelle sidespring. Ønsker I som pårørende ydermere at have os ved jeres side under ceremonien, vil dette naturligvis også være en mulighed. Vi ønsker, at dette forløb bliver så trygt som muligt for Jer, således at den sidste afsked kan tages med en stille ro.
Som ceremoni forløber bisættelsen med nogle af de samme elementer som til en begravelse. Uanset om man vælger at holde en bisættelse som kirkelig eller borgerlig ceremoni, vil der være mulighed for de pårørende at planlægge, hvad der skal ske. Her vil vi hos min afsked naturligvis stå til rådighed, hvis der er brug for vejledning til dette. Mange vælger til en ceremoni som denne at fremsige digte eller sang vers, vælge salmer til bisættelse, eller måske vise et par mindeværdige billeder frem. Vælger man en kirkelig ceremoni, vil der i denne forbindelse også være mulighed for at præsten fremsiger en prædiken på baggrund af de pårørendes ønsker for en sådan. Til en bisættelse vil der, efter endt ceremoni med salmer, taler eller prædiken være mulighed for, at de pårørende bærer kisten ud til en ventende rustvogn, som derefter kører til det nærmeste krematorium. Herefter vil asken blive ført over i en urne, og efterfølgende vil det være muligt for de pårørende enten at placere urnen på en udvalgt gravplads eller sprede asken ud på åbent hav. Begge dele foregår typisk som den sidste del af ceremonien. Er man som pårørende i tvivl om, hvor urnen skal placeres, eller om den skal spredes på åbent hav, vil det være muligt at aftale en samtale med os for at høre nærmere om, hvilke muligheder der er. Det vigtigste for os er, at I som pårørende får den afsked, som I ønsker.
Hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse?
En bisættelse og begravelse bliver ofte sidestillet med hinanden, og der kan derfor helt naturligt opstå tvivl om, hvad forskellen mellem de to former for ceremonier er. For os er det som sagt vigtigt, at de pårørende kender til de forskelle, der er mellem de to ceremonier, for at være sikre på at vælge den afskedsceremoni, der passer dem bedst. Der hvor bisættelsen adskiller sig fra en begravelse er ved den sidste del af ceremonien. Forinden da minder de to ceremonier meget om hinanden med udvalgte salmer til bisættelse, en prædiken hvis det er en kirkelig ceremoni og taler eller musikstykker fra de pårørende. Hos min afsked kan I som pårørende naturligvis kontakte os, hvis I ønsker vejledning til valg af salmer til bisættelse. I denne forbindelse aftaler vi typisk en samtale med de pårørende for sammen at finde ud af, hvilke salmer til bisættelse der vil passe til afdødes ønsker for ceremonien. Efter endt ceremoni vil man til en bisættelse fra de pårørendes side af have mulighed for at bære kisten ud til en rustvogn, der herefter vil køre til et nærliggende krematorium. Det er i denne forbindelse, at en bisættelse adskiller sig fra en begravelse, hvor man nedsænker kisten i jorden og således holder den sidste del af ceremonien der. Til en bisættelse vil man efterfølgende have mulighed for at nedsænke urnen på en gravplads eller sprede asken til vands.
Når pårørende kontakter os for at høre nærmere om, hvilke opgaver vi kan hjælpe med, er et helt naturligt spørgsmål, hvad vores bisættelse priser lyder på, og hvad de indebærer. Til dette plejer vi at aftale et tidspunkt med pårørende, hvor vi sammen kan sætte os og snakke om, hvilke muligheder der for en afskedsceremoni, der stemmer overens med pårørendes forventninger. Det kan derfor være svært på stående fod at komme med et konkret bud på bisættelse priser uden at have en nærmere ide om, hvilke særlige ønsker I som pårørende har. Kunne du derfor tænke dig at høre mere om bisættelse priser, som vi hos min afsked tilbyder, er du mere end velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.