• live fra rustvognen er en podcast fra bedemanden Else Mikkelsen, i samarbejde med bedemanden Ditte Marie Garder Damholdt og værten Sanne Diget Thomsen. Sammen svarer de på spørgsmål fra bedemandsbranchen

Live fra Rustvognen

Podcast

Her kan du høre vores podcast, Live fra Rustvognen. En podcast for alle, som er nysgerrige på livet og dødens store spørgsmål. Hver uge stiller Dorte spørgsmål til Else og Michaela – bedemændene fra Min Afsked – om deres hverdag, om bedemandsbranchen, om sorg og hvorfor vi gør som vi gør, når nogen dør. 

Else og Michaela er bedemænd i henholdsvis Aalborg, Nørresundby, Støvring og Brønderslev og arbejder derfor med døden hver dag. Men selve døden og døde mennesker fylder faktisk mindre end du lige ville tro. Det meste af deres arbejdstid går nemlig med at sørge for, at de pårørende får den oplevelse, der støtter op om deres sorg, og som lægger vægt på at ære den kære, de lige har mistet. 

Dorte er kommunikationsarbejder og har derfor ikke den samme oplevelse i sit arbejdsliv. Dorte er derfor den nysgerrige, som stiller de spørgsmål, du måske ikke tør at stille en bedemand. Podcasten er for alle, som er nysgerrige om døden og bedemandsbranchen, uanset om du har oplevet døden og sorgen tæt på, eller om du bare gerne vil vide mere. 

 

Du kan lytte med lige her. Du kan også finde Live fra Rustvognen på iTunes og  Spotify

Lyt med når Else og Michaela fortæller om, hvorfor de har valgt at blive bedemand. De har helt sikkert noget på hjertet og en mission, de ønsker at føre ud i livet.

I denne podcast sætter vi fokus på den måde, vi både som bedemænd og almindelig dansker, kan vise mere respekt for rustvognen og dermed også respekt for den afdøde og de pårørende.

Vores sidste afsnit handler om tiden med Corona, hvor bedemænd Else og Michaela deler deres tanker.

Vores sidste afsnit kommer til dig fra en lokale børnehave, hvor fire børnehavebørn svarer på, hvordan det var at være på besøg hos min afsked. 

Min Sidste Vilje: Hvad, hvordan og hvorfor? I dag taler Else, Ditte og Sanne om hvordan man kan tilkendegive sine ønsker til den sidste rejse.

 

I årets første afsnit har vi en spørge-runde, eller “en rodekasse” som Else kalder det. Hvor langt ned skal man grave en grav? Hvad gør man, hvis jorden er frossen? Vokser negle og hår efter man er død? Lyt med!

 

I årets sidste afsnit taler vi om børn og sorg. Vi skal tale med børnene om deres plads i sorgen og højtideligheden.

Min afsked ønsker alle lyttere en god jul og et godt nytår!

 

Bedemænd har et ærgerligt ry for at være nogle værre krejlere, som presser folk i sorg til at bruge penge unødvendigt. Så i dag belyser vi hvad prisen dækker over, når det kommer til en begravelse eller bisættelse. Du kan se vores prisliste her .

 

Julen står for døren og derfor taler Else, Ditte og Sanne om den første jul efter et dødsfald. Vi kommer ind på, hvordan Else og Ditte oplevede deres første år efter dødsfald samt hvorfor det er vigtigt at spørge ind til afdøde.

 

I dag spørger Sanne: Hvad laver en bedemand – egentlig? Hvordan ser Else og Dittes hverdag ud, eller har de overhovedet sådan én?

 

 

Nu kan du høre intro-afsnittet, hvor Else og Ditte forklarer, hvorfor de blev bedemænd. De forklarer, at – for dem – er det vigtigt at have oplevet sorg tæt på, for at yde den bedst mulige service for de pårørende. 

Kontakt

Else Mikkelsen bedemandElse Louise Mikkelsen

+45 26 44 02 41

Else@minafsked.dk

Butik Aalborg | Vesterbro 49 | 9000 Aalborg

Butik Nørresundby | Skrågade 4, st. | 9400 Nørresundby

 

 

Kontakt

Michaela Samuelsen bedemandMichaela Samuelsen

+45 30 26 44 37

michaela@minafsked.dk

Butik Brønderslev | Algade 58 | 9700 Brønderslev

Butik Støvring | Lærkevej 18 | 9530 Støvring