Live fra Rustvognen Podcast - Hør vores Podcast lige her!

Podcast

Live fra Rustvognen

Podcast

Hør Live fra Rustvognen

Her kan du høre vores podcast, Live fra Rustvognen. En podcast for alle, som er nysgerrige på livet og dødens store spørgsmål. Kommunikationsmedarbejder Dorte stiller spørgsmål til bedemændene fra Min Afsked – om deres hverdag, om bedemandsbranchen, om sorg og hvorfor vi gør som vi gør, når nogen dør.


Bedemændene arbejder med døden hver dag – men selve døden og døde mennesker fylder faktisk mindre end du lige ville tro. Det meste af deres arbejdstid går nemlig med at sørge for, at de pårørende får den oplevelse, der støtter op om deres sorg, og som lægger vægt på at ære den kære, de lige har mistet.


I vores podcast inviterer vi gerne gæster ind til at dele deres tanker, oplevelser og historie. Vi har f.eks. optaget podcast hos Skyggebørn i Aalborg samt i en børnehave i Nørresundby. Vi haft besøg af Britta som fortæller om at arbejde på Hospice samt Louise som har mistet sin mor til kræft.


Podcasten er for alle, som er nysgerrige om døden og bedemandsbranchen, uanset om du har oplevet døden og sorgen tæt på, eller om du bare gerne vil vide mere.


En samtale med Jes Dige

I denne podcast er vi på besøg hos Jes Dige som er stifter af Skyggebørn. Vi kommer langt og bredt omkring - nogle af spørgsmålene vi stiller er: Hvad er Skyggebørn? Hvor kommer ordet Skyggebørn fra?
Hvordan hjælper Skyggebørn både børn, unge og voksne i deres sorg?

Den sidste afsked og tiden derefter

I dette afsnit har vi besøg af Louise Kokholm på 22 år. Louise fortæller ærligt og fra hjertet om, hvordan det har været at skulle forholde sig til at miste sin mor, der døde af kræft i en alder af 45 år. Louise fortæller også om tiden på Hospice, og hvilken betydning opholdet har haft for både Louises mor og familien.

Mads har mistet sin lillebror til kræft

Vi er på besøg hos Skyggebørn i Aalborg. Skyggebørn hjælper børn og unge i sorg, uanset omstændighederne og årsagen til sorgen. Vi taler i denne podcast med Mads Kirshøj som er med i en af samtalegrupperne hos Skyggebørn. Mads er 17 år, og deler så fint og reflekterede om, hvordan han har oplevet at miste sin lillebror.

En samtale om at miste sin far og være med i en sorggruppe

Vi er på besøg hos Skyggebørn i Aalborg. Vi taler i denne podcast med søskendeparret Jenipher og Justin som har mistet deres far samt søstrene Malou og Maddie som også har mistet deres far. Tanken bag sorggrupperne er at hjælpe børn og unge til at sætte ord på deres følelser, samtidig med, at de møder andre i samme situation som dem selv.

At arbejde på et hospice

I dette afsnit har vi besøg af Britta som fortæller om, hvordan det er at arbejde på et hospice. Vi kommer langt og bredt omkring, hvor både personlige og faglige erfaringer samt refleksioner bliver delt.

Live fra Børnehaven

Dette afsnit kommer til dig fra en lokale børnehave, hvor fire børnehavebørn svarer på, hvordan det var at være på besøg hos min afsked.

Tiden med Corona

Dette afsnit handler om tiden med Corona. Else og Michaela deler deres tanker om, hvordan det er at være bedemand i en tid, hvor vi ikke helt på samme måde kan møde de pårørende som tidligere.

Etik og respekt for rustvognen

I denne podcast sætter vi fokus på den måde, vi både som bedemænd og almindelig dansker, kan vise mere respekt for rustvognen og dermed også respekt for den afdøde og de pårørende.

At skifte spor i arbejdslivet

Lyt med når Else og Michaela fortæller om, hvorfor de har valgt at blive bedemænd. De har helt sikkert noget på hjertet og en mission, de ønsker at føre ud i livet.

Min Sidste Vilje

I dette afsnit taler vi om "Min Sidste Vilje", som er et dokument, du kan udfylde for at planlægge din endelige rejse. Vi skal tale om de overvejelser, du kan gøre dig i helt praktisk forstand, såsom farven på kisten, formen på urnen og hvilken kirkegård du vil hvile på.