• min afsked

    BISÆTTELSE

Bisættelse

Bisættelser der værner om afdøde og pårørende

Ved bisættelse holdes højtideligheden først i en kirke, kapel eller andet steds. Dernæst bæres kisten ud til rustvognen, og kisten køres til krematoriet. Når urnen er klar, kan den sættes i jorden ved en lille højtidelighed. Ønskes der, at afdøde skal bisættes ved de ukendtes grav, er der også mulighed for dette.

Min Afsked vil hjælpe og støtte jer i den svære tid. Derudover vil vi også sørge for, at afskeden bliver smuk, og at den foregår efter jeres ønsker, så det bliver en så god oplevelse som muligt for jer. Er man ikke medlem af folkekirken, og er der derfor tale om en borgerlig ceremoni, er der mulighed for at vælge andet end kirke og kapel.

Ønskes der i stedet en begravelse, eller er der tvivl om forskellen på begravelse og bisættelse, så læs gerne om begravelser her.

Hvordan forløber en bisættelse?

Normalvis indledes bisættelsen af organisten, som spiller et stykke musik, hvor de pårørende her får lov til at samle sine tanker inden ceremonien. Efterfølgende vil der blive sunget en salme, hvorefter præsten vil byde velkommen. Når der er blevet budt velkommen, vil der som regel blive bedt en bøn og læst et vers fra Bibelen. Herefter vil anden salme blive sunget, hvor der opfølgende vil blive afholdt en tale af præsten.

 

Talen til begravelsen vil Min Afsked være behjælpelig med efter pårørendes ønske så I som pårørende kommer til at være tilfredse med talen. Vi vil hjælpe med at få begravelsestalen til at afspejle afdøde bedst muligt, så pårørende får sagt farvel på en smuk måde. Skulle der være ønske om afholdelse af taler fra pårørende selv, er dette også noget vi står til rådighed med. I den forbindelse vil vi ligeledes være med at til at afvikle og informere præsten om, hvordan pårørende
ønsker, at begravelsen skal forløbe.

 

Bisættelsen i kirken vil afslutningsvis ende med en salme efter talen eller talerne. Her vil præsten efterfølgende foretage jordpåkastelse, hvor præsten kaster jord på kisten tre gange. Til sidst vil der blive bedt fadervor og sunget en sidste salme. Herefter bæres kisten ud til rustvognen, der venter udenfor kirken. Her vil resten af gæsterne følge med ud, og der vil blive afholdt stilhed, mens ni klokkeslag lyder. Det er her, at der bliver mulighed for at få sagt et sidste farvel, inden kisten bliver kørt på krematoriet.


Det sørger bedemanden for

En bedemand vil være behjælpelig med alt det praktiske, så I kan få nøjagtigt den begravelse, som I ønsker for jeres elskede. Alt det Min Afsked kan hjælpe med, kan tilpasses efter jeres ønsker og behov, så skulle I have nogle helt specifikke ønsker, eller der er noget, som I selv ønsker at håndtere ved bisættelsen, så finder vi ud af det i fællesskab. Hos Min Afsked værnes der meget om omsorg og empati, og vi tilbyder at følge jer hele vejen igennem jeres forløb.

Det er vigtigt for os, at hele processen fra start til slut foregår på en måde, så I er tilfredse, og så I ikke står overfor uventede komplikationer i den svære tid. Vi klarer alt fra anmeldelse af dødsfald til rustvognskørsel. Hvis der eksisterer et ønske om, at jeg også deltager i ceremonien, er det en mulighed, som jeg ligeledes tilbyder. Her vil jeg naturligvis sørge for, at I føler, at I er i trygge hænder gennem hele forløbet.

Muligheder

MIN SIDSTE VILJE

Vi efterlader vores pårørende i sorg, når vi går bort.

Det er en svær situation at være i for dem, og det er ikke rart at skulle tage afgørende beslutninger på dine vegne. Alle de praktiske ting kan hurtigt være uoverskuelige. Derfor anbefaler jeg, at man udfylder Min Sidste Vilje. Så vores nærmeste kan fokusere på sorgen og ikke det praktiske. Vi skal tage stilling til mange ting. Vi – eller vores pårørende – skal ikke blot tage stilling til spørgsmål om begravelse eller bisættelse samt detaljer for ceremonien. Min erfaring er, at jo mere man har bestemt og valgt på forhånd, jo mere hjælper vi vores pårørende i den svære situation. Min Sidste Vilje er en hjælp til de pårørende.

Kontakt

Else Mikkelsen bedemandElse Louise Mikkelsen

+45 26 44 02 41

Else@minafsked.dk

Butik Aalborg | Vesterbro 49 | 9000 Aalborg

Butik Nørresundby | Skrågade 4, st. | 9400 Nørresundby

 

 

Kontakt

Michaela Samuelsen bedemandMichaela Samuelsen

+45 30 26 44 37

michaela@minafsked.dk

Butik Brønderslev | Algade 58 | 9700 Brønderslev

Butik Støvring | Lærkevej 18 | 9530 Støvring